jebers.com

Ta kontroll över ditt sökresultat

Marknadsföring på Instagram

Marknadsföring på nätet är något som de flesta företag sysslar med och det finns otaliga sätt att gå tillväga. Ett sätt som blivit allt mer vanligt är att betala populära Instagramanvändare för att de ska nämna ens produkter i sina inlägg.

4248710-iphone5

Det finns många billiga sätt att marknadsföra sitt företag på nätet. Det har vi skrivit om tidigare.

”Och marknadsföring kostar ju, såklart – men i och med internet går det faktiskt att hitta gratis alternativ.” Läs mer.

Köpa inlägg på Instagram

Ett sätt, som vi inte tog upp då, men som blivit allt populärare är att köpa inlägg i populära Instagram-användares flöden. Ett exempel på ett företag som köpt in sig på Instagram är Arla. De har bland annat köpt plats hos den populära Lisa Tellbes Instagram. Inlägget där det står om en kampanj som Arla har, sågs förmodligen av majoriteten av hennes 354 000 följare och ledde till bra marknadsföring för företaget.

Sponsring måste framgå

Något som är oerhört viktigt när man håller på med sådan här typ av marknadsföring är att man informerar den person vars Instagram-konto man ska använda, om de lagar och regler som finns. I marknadsföringslagen framgår det till exempel att en annonsmärkning måste finnas i inlägget så att mottagarna blir medvetna om att det handlar om ett sponsrat inlägg. Trots att de flesta stora företag borde känna till att det ska framgå när det handlar om reklam, är det oerhört vanligt med Instagram-inlägg som är sponsrade och där det inte framgår att de är det. Konsumentverket bekräftar att det är svårt att få bukt med det här problemet. Bland annat för att det är väldigt svårt att urskilja de sponsrade inläggen från vanliga inlägg, skriver Metro.