jebers.com

Ta kontroll över ditt sökresultat

Onlinemarknadsföring – varför och hur

Onlinemarknadsföring är otroligt viktigt, detta för att nå ut till den stora massan som rör sig på internet: nära majoriteten av befolkningen. Undersökningar har visat att vi Svenskar googlar 40 miljoner gånger, per dag. Det är en nästan oförståelig siffra – men likväl viktig, så att man som företag förstår vikten av att synas på nätet.

Vad är det då som krävs för att ha en bra marknadsföring online? Främst handlar det om att fånga alla kommunikationsalternativ:

– sociala medier
– seo och sem

Ett företag som har en mycket bra onlinemarknadsföring är Fyndiq. Fyndiq säljer det mesta av det mesta, med allt från parfymer till skor. De är helt enkelt en sajt där de samlar ett stort utbud av diverse produkter som man sedan kan köpa till ett billigt pris. Eftersom de säljer sina produkter på nätet är det extra viktigt för de att synas där, och de har de verkligen lyckats med – genom att använda sig av samtliga marknadsföringskanaler online. Testa själv att sök på en produkt, vad som helst, om Fyndiq har den i sitt sortiment kommer du helt klart hitta den i ditt sök.

Och marknadsföring kostar ju, såklart – men i och med internet går det faktiskt att hitta gratis alternativ. I en artikel från Företagande.se har man skrivit  om “20 gratis sätt att marknadsföra ditt företag” och där lyfter man många bra alternativ, som exempelvis att jobba med sökmotoroptimering, anordna tävlingar på sociala medier och gästblogga hos en partner.

AdWords är också ett alternativ som är bra att nyttja för den som vill marknadsföra sig på nätet. Däremot är det inte gratis, men i jämförelse med vad en får in av att använda AdWords är det helt klart lönsamt. Mer om detta kan du läsa i denna artikel från Dagens Media.

marketing marknadsföring MINDRE