jebers.com

Ta kontroll över ditt sökresultat

hand-apple-iphone-smartphone

Smartare marknadsföring

Ett sätt för att synas bättre och aktivt arbeta med sin marknadsföring är genom att som företag använda sig av sociala medier. Inte minst Instagram.

hand-apple-iphone-smartphoneInstagram är ett väldigt hett socialt medium trots att det har dryga fyra år på nacken nu. Under de senaste två åren har denna applikation mer är dubblerat sitt antal av aktiva användare per månad. Nu är denna siffra uppe i över 500 miljoner. Det gör att Twitter förlorar ännu mer mark gentemot sin konkurrent, på Twitter är nämligen antalet aktiva användare ”endast” 60 miljoner i USA. På IDG.se kan en läsa om att Instagram har minst 300 miljoner aktiva användare globalt, dagligen. Det gör det till en lukrativ plats att annonsera och marknadsföra produkter på. Särskilt genom snygga bilder eller välgjorda små filmsnuttar.

Låt alla på företaget vara med

För att företaget ska få igång sin Instagram-användning på det professionella planet är mobiler med bra kamera viktigt. För att få detta billigare är tipset att fynda hos iElektonik, där alla telefoner är begagnade men felfria och olåsta – samt därmed billigare.

De som bloggar mycket använder sig ofta av allt från traditionella bloggar till Instagram och Youtube med videologgar. I Sveriges Radio kan man nu läsa att de som jobbar med detta nu stöttas av en ny branschorganisation. Den heter Influencer of Sweden och det är Clara Lidström med sin kända blogg UnderbaraClara som är ordförande. En ”Influencer” är vidare exempelvis en person som tack vare ett konto på något socialt medium har möjlighet att influera och påverka följare – bland annat genom att tala gott om ett företags produkter och få pengar för det. Tanken är lite att man vill höja statusen för denna yrkesroll, för det är en roll och ett yrke som kan omsätta otroligt mycket pengar. Man hoppas vidare kunna förtydliga upphovsrättsregler för alla som jobbar med reklam.